KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Geleidelijk hogere koersen in maart

Door Marcel Blom 5 april 2013 – Het Waardegroeifonds heeft in de maand maart een rendement gehaald van 3,04%.
De maand maart heeft zich gekenmerkt door geleidelijk hogere koersen. Het grootste economische nieuwsfeit van afgelopen maand is ongetwijfeld de redding van Cyprus. Hierbij heeft Nederland in de persoon van eurogroep-voorzitter Jeroen Dijsselbloem zich op de kaart gezet.
De redding van Cyprus wordt deels gefinancierd door spaarders. 10 miljard euro komt uit het Europese noodfonds. De rest, 5,8 miljard euro, zal door spaarders met Cypriotische banktegoeden moeten worden opgehoest.
De dag na de redding, waar beurzen eerst omhoog gingen, deed Jeroen Dijsselbloem met een aantal uitspraken de beurzen snel dalen. Vooral Europese bankaandelen kregen flinke klappen te verduren.
Tegen persbureau Reuters zei Dijsselbloem dat het akkoord, waarbij de grote spaarders de redding betalen, een blauwdruk is voor het oplossen van problemen met banken in de eurozone. Volgens hem moeten mogelijk ook andere landen hun bankensector hervormen.

Quote Dijsselbloem:
“Wat we afgelopen nacht hebben gedaan is wat ik noem het terugbrengen van risico’s. Als er een risico is in een bank, zou onze eerst vraag moeten zijn: wat gaan jullie bij de bank eraan doen? Als de bank het niet kan oplossen, praten met de aandeelhouders en obligatiehouders en als dat nodig is de niet verzekerde spaarders.”

Hierna werden zijn uitspraken weer ontkracht. Al dit nieuws had tot gevolg dat de goudprijs weer wat steeg. Als geld niet veilig is, dan is goud een goed alternatief.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier