KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Tapering: het woord van het jaar 2013

Door Marcel Blom 4 oktober 2013 – Het woord Tapering kan binnen de financiële wereld nu al gerust als het woord van 2013 worden gebombardeerd.

In september 2012 werd QE3 (Quantitative Easing) door de FED aangekondigd. Binnen dit programma wordt door Centrale banken maandelijks 85 mrd USD aan hypotheekobligaties en staatsobligaties opgekocht. Afhankelijk van de staat van de arbeidsmarkt, beter gezegd de verbetering ervan, zouden deze steunprogramma’s weer worden afgebouwd. In eerdere vergaderingen werd hier door de FED al eens op gehint.

Het woord Tapering wordt veel binnen de sport gebruikt. Binnen duursporten zoals de marathon, wielrennen en zwemmen is het gebruikelijk om een periode voor een wedstrijd de trainingsintensiteit te verminderen om een optimale prestatie te kunnen leveren.

De vraag die blijft is of deze afbouw van steun op de financiële markten ook tot een optimale prestatie leidt? Dit zullen we eind 2013 of in de loop van 2014 gaan zien.

Daarnaast staat de volgende beproeving voor de Verenigde Staten alweer op de stoep. Per 17 oktober zal een akkoord moeten worden bereikt over het schuldenplafond. Het schuldenplafond staat op dit moment op $16,7 biljoen. Wordt er die dag geen akkoord gesloten, dan komt het Amerikaanse ministerie van Financiën snel in geldnood.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier