KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Mooie rendementen in de zomer

Door Marcel Blom 4 oktober 2013 – Het Waardegroeifonds heeft in de maand september een rendement gehaald van -2,02%. Over de maanden juli en augustus werden mooie plussen behaald van respectievelijk 4,35 en 3,68%. Over het jaar 2013 is een rendement van -8,67% behaald en vanaf de startdatum van het fonds een rendement van +40,37%.

De zomermaanden hebben zich gekenmerkt als rustige beursmaanden waarin de beurzen wereldwijd rustig maar gestaag opliepen. Bedrijfscijfers (winstcijfers over de eerste 6 maanden van 2013) werden gemeld en waren over het algemeen in lijn met de verwachtingen. Op het macro-economisch front was de maanden juli en augustus ook niet veel te beleven. In de maand september kwam hier volledig verandering in. De algemene verwachting was dat de FED tijdens de maandelijkse vergadering (FOMC meeting) in september de lang verwachte Tapering aan zou kondigen.

Toen dit niet het geval bleek schoten de aandelenmarketen omhoog onder het mom van ‘slecht nieuws is goed nieuws. Grondstoffen wisten vooral te profiteren op het uitblijven van deze aankondiging.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier