KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Inflatie, Superbelasting of Aanpassen geldsysteem

Door Kees de Hoop – 7 april 2014 – In onderzoeken, publicaties en ook steeds meer nieuwsberichten worden de risico’s van het bijna onbeperkt geld creëren steeds duidelijker. Bij steeds meer mensen begint het besef te komen dat op deze manier doorgaan niet eeuwig kan blijven doorgaan. Iedereen snapt ondertussen dat er inflatie zal gaan komen, alleen wanneer is echter nog de vraag.

Bijkomend probleem is dat overheden in Noord-Amerika en Europa een te grote schuldpositie hebben opgebouwd. Hier zal een oplossing voor moeten komen. Waar vroeger de problemen konden worden opgelost door te groeien, zal nu een andere oplossing moeten worden gevonden. Groei is, anders dan in China en Azie, niet meer vanzelfsprekend. Andere mogelijke oplossingen zijn:

Inflatie: door inflatie gaan de inkomens omhoog, en de schulden naar beneden. Dit is wat op dit moment gebeurt, maar het is en blijft vooruitschuiven van het probleem.

Schulden saneren: minder schulden is minder rente en minder terugbetalingsverplichtingen waardoor de overheidsuitgaven weer op een aanvaardbaar niveau kunnen komen. Eén van de mogelijkheden om dat te bereiken is bijv. een “eenmalige” superbelasting op spaartegoeden om daarmee overheidsschulden af te lossen.. Het IMF, een aantal grote banken en economen praten hier al over. Wetgeving in bijna alle landen is hierop al aangepast, in Cyrus hebben ze dit al uitgevoerd.

Aanpassen geldsysteem: Terug naar de gouden standaard? Dit lijkt onwaarschijnlijk. Het IMF gebruikt al jaren het Special Drawing Rights (SDR) systeem. Met de aanpassing dat de Euro, Dollar, Pond Yen en Yuan aan elkaar gekoppeld gaan worden kan dit de nieuwe wereldreservemunt worden. Het dan zeer waarschijnlijk dat deze gedeeltelijk gedekt moeten worden met goud. Landen met het meeste goud hebben dan het meeste te zeggen. Zijn daarom de Russen en Chinezen goud aan het kopen?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier