KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Inflatie een gevaar of een kans?

Door Kees de Hoop op 21 juli 2012

.

De geldpersen staan aan, aan inflatie kunnen we bijna niet meer ontkomen. Moeten we bezuinigen, meer uitgeven, sparen of juist investeren.

.

Door de nu al enige tijd durende economische uitdagende situatie, door velen als crisis bestempeld, zijn overheden druk bezig met ondersteunende maatregelen oplossingen te verzinnen. Al deze oplossingen zijn echter slechts doekjes voor het bloeden.

Aan de onderliggende problemen, namelijk dat er structureel en ook in goede tijden door alle overheden veel meer wordt uitgegeven dan dat er aan belasting binnen komt, wordt helemaal niets gedaan. De Amerikaanse staatsschuld blijft oplopen, alleen al dit jaar geeft de Amerikaanse staat tientallen procenten meer uit dan dat er binnen komt. In Europa zijn we al blij met een begrotingstekort van “maar” drie procent.

Wat zou er gebeuren als ú elk jaar weer meer geld uitgeeft dan er binnenkomt? De centrale banken drukken gewoon extra geld om de problemen op te lossen. Ze verstrekken leningen tegen lage rente, slechte leningen worden opgekocht of hoeven niet op de werkelijke waarde te worden gewaardeerd. Al deze ondersteunende maatregelen hebben allemaal één ding gemeen; er komt meer geld in het hele systeem.

Wat gebeurt er als er meer geld in het systeem komt, maar er niet meer spullen zijn op de wereld? Het kan niet anders dan dat er nog meer inflatie komt dan er al is.

.

Wat te doen?

Je geld op de bank zetten is nu al een slechte belegging; je krijgt als je geluk hebt net zoveel rente als de inflatie is. En dan gaat de belasting er ook nog vanaf. Hoe hoger de inflatie, hoe erger dit wordt. Veiliger is het om te beleggen, ook al zullen de beurskoersen fors op en neer kunnen gaan bewegen. Investeer daarom vooral, net als het Waardegroeifonds, in ondergewaardeerde ondernemingen welke goed presteren en financieel sterk zijn. Het kan lang of kort duren; een belegging in dit soort bedrijven geeft meer zekerheid dan een spaarrekening. Ook van deze bedrijven zal de koers op en neer bewegen, maar in de loop van de tijd (soms sneller dan verwacht) zal de markt zo’n bedrijf wel op waarde schatten.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier