KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Fonds onder de aandacht

Kockengen 9 september – Tot een aantal jaren gelden had ieder zichzelf respecterend mobiele beller een Nokia. Inmiddels liggen die verhoudingen heel anders. Binnen de wereld van mobiele telefoon aanbieders vindt een grote herindeling plaats. De Apple iPhone is de laatste tijd sterk opgekomen, daardoor hebben de traditionele merken als BlackBerry, Nokia en Motorola het moeilijk.

 

Om tegenwicht te bieden aan deze herindeling heeft Google Motorola mobile overgenomen. De overnamesom die voor Motorola mobile werd betaald was 12,5 miljard dollar. Dit betekende een premie van 63 procent ten opzichte van de koers van de dag ervoor. Dit is een zeer mooie premie en geeft aan dat mobiele telefoon aanbieders in een aantal gevallen worden ondergewaardeerd.

 

Nokia heeft een pact gesloten met Microsoft. De grootste telefoonfabrikant ter wereld gaat zijn high-end smartphones uitrusten met het Windows Phone 7 besturingssysteem. Het door Nokia ontwikkelde Symbian, dat niet voldoende aangepast kon worden om de concurrentie met Apple en Google aan te kunnen, wordt binnenkort alleen nog gebruikt op goedkopere toestellen. Binnenkort krijgen Nokia-toestellen Microsofts software, zoals MS Office en Xbox Live. Daarnaast geeft de alliantie Nokia de kans om de Amerikaanse markt te bereiken. Daar zitten de meeste advertentiedollars en softwareontwikkelaars die nodig zijn om een mobiel platform tot een succesvol ecosysteem uit te laten groeien. Het lijkt er dus op dat Microsoft en Nokia samen het gevecht aan wil gaan met Apple en Google.

 

Een volgende logische stap lijkt dan ook een volledige overname van Nokia door Microsoft. Zeker gezien de huidige notering van het aandeel Nokia. Ook hebben de geruchten al eens de ronde gedaan dat Samsung Electronics een bod aan het voorbereiden was op Nokia.

 

Naast deze potentiële overnameperikelen is het dividendrendement zeer interessant. Voor 2011 is de consensus schatting voor het dividend €0,19, voor 2012 €0,23. Dit levert een dividendrendement op van tussen de 4% en 5%.

 

Vanuit technisch oogpunt begint de grafiek er ook weer een stuk aantrekkelijker uit te zien. Sinds de winstwaarschuwing van begin juni is het aandeel vanaf de €5,80 hard afgestraft en heeft het een bodem gevonden op €3,34. Inmiddels is het aandeel alweer ruim 50% gecorrigeerd van deze dieptepunten. De eerstvolgende weerstand ligt er rond de €4,85. Daarboven ligt de weg naar de €5,80 vrij.

 

De 50 daags MA (moving average), begint ook alweer omhoog te krullen wat als een sterk teken wordt ervaren.

Nokia grafiek

Conclusie:

Al met al zijn wij enthousiast over het aandeel Nokia en zal deze opgenomen blijven in het Waardegroeifonds..

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier