KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Technisch onderzoek


Onze beleggingsfilosofie bestaat uit:
Fundamenteel onderzoek, Technisch onderzoek, Selectief aankoopbeleid, Voorsprong op traditionele beleggingsfondsen

Zodra we een positief beeld hebben van een bedrijf op basis van het Fundamenteel onderzoek, starten we de Technische Analyse op. We bepalen dan of de trend van een aandeel stijgend of dalend is en onderzoeken in welke fase van de trend het aandeel zich bevindt. Als het zich in een stijgende trend bevindt en we verwachten dat deze trend nog enige tijd aan kan houden is het aandeel ook technisch koopwaardig. In zo’n geval overwegen we om over te gaan tot aankoop. De belangrijkste indicator die we bij de Technische Analyse gebruiken is de RSI (Relatieve Sterkte Index). In het kort houdt dat het volgende in:

De Relatieve Sterkte Index of RSI is een trading indicator die helpt het koop- of verkoop moment van aandelen te bepalen. De horizontale as is een tijdsas, de verticale as vertoont een schaal die 0 als minimum en 100 als maximum heeft. Op 30 en 70 tekenen we een horizontale lijn en zo ontstaan er drie zones. De zone tussen 0 en 30 noemen we de koopzone, tussen 30 en 70 de neutrale zone en tussen 70 en 100 de verkoopzone.
Wanneer de RSI in de koopzone een dubbele bodem vormt waarvan de tweede hoger ligt dan de eerste dan spreken we van een koopsignaal. Als de RSI in de verkoopzone een dubbele top vormt waarvan de tweede lager ligt dan de eerste dan spreken we van een verkoopsignaal.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier