KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Augustus: Vakantiemaand

Kockengen 10 september 2012 – Het Waardegroeifonds heeft in de maand augustus een rendement van -0,21% behaald. Na de positieve stemming op de beurzen voor de maanden juni en juli heeft de maand augustus zich gekenmerkt als vakantiemaand. De omzetten op de beurzen wereldwijd waren zeer laag, waarbij de beurzen goeddeels de winsten van de afgelopen maanden vasthielden. Deze maand heeft wederom in het teken gestaan van de Centrale Banken FED en ECB. De FED kwam vrijdag 31 augustus samen in Jackson Hole om eventuele stimuleringsmaatregelen bekend te maken, de zogenoemde QE3 (Quantitative Easing). Tijdens de persconferentie kwam naar voren dat de FED waar nodig ingrijpt, maar maakten nog geen concrete maatregelen bekend. Op moment van schrijven moet de ECB nog bijeen komen, maar hiervan worden ook geen concrete maatregelen van verwacht. Wat zij wel zullen zeggen is dat zij in zullen grijpen als het nodig is.

Al deze aangekondigde beloften en maatregelen hebben een prijsopdrijvend effect op grondstoffen. Zo won de goudprijs gedurende de maand augustus 5% en de zilverprijs zelfs ongeveer 14%. In beide grondstoffen heeft Waardegroeifonds een direct of indirect belang via mijnbouwbedrijven.
Het aandelenbelang in de portefeuille heeft het de maand augustus goed gedaan met een plus van ca. 4%, maar de vastgoedbelangen bleven ook deze maand wat achter. Deze vastgoedbeleggingen zijn fors ondergewaardeerd en wij verwachten daar een grote waardegroei. Het is nu alleen wachten op juiste waarderingen. Wij zijn ervan overtuigd dat het niet de vraag is of dit gebeurt, maar wanneer dit gebeurt. Het kan lang of kort duren (hopelijk het laatste), maar dan gaat dit positief bijdragen aan de performance ontwikkeling van Waardegroeifonds.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier