KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Aanpassingen in de portefeuille

Kockengen 10 januari – Ook afgelopen maand heeft Waardegroeifonds nog een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is een belang in Skagen Kon-Tiki genomen en is het belang in Boskalis en ASM International uitgebreid. Verder is het belang in Philips wat terug gebracht en is Wavin in zijn geheel verkocht.
Skagen Kon-Tiki is een beleggingsfonds dat belegt in opkomende markten en met name belegt in China, Rusland, Brazilië, Zuid-Korea en Zuid-Afrika. Skagen Kon-Tiki heeft sinds haar bestaan elk jaar haar benchmark/referentie-index verslagen. Net zoals het Waardegroeifonds richt dit fonds zich op ondergewaardeerde, onpopulair en slecht onderzochte bedrijven. Waardegroeifonds heeft hoge verwachtingen aangaande opkomende markten en ziet in Skagen Kon-Tiki een uitstekende mogelijkheid om hiervan te profiteren.
De koersontwikkeling in Philips heeft het gedurende de maand december goed gedaan. Om deze reden is het belang wat terug gebracht en is positie genomen in andere fondsen waarvoor de komende tijd wat meer verwacht wordt.
Tenslotte is het belang in Wavin gedurende de maand december volledig verkocht. Nadat het bod van 8,50 tot twee maal toe werd verhoogd van 9 naar later zelfs 10 euro is besloten om het aandeel te verkopen. Het risico wordt door Waardegroeifonds te hoog ingeschat om te wachten op volledige overname. Immers bestaat nog steeds de kans dat het bod in zijn geheel niet doorgaat en verder kan het geld nu worden geïnvesteerd in andere kansen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier