KOERSINFORMATIE Rendement klik voor meer info
BROCHURE AANVRAGEN
Uw naam

Contact opnemen

Waardegroeifonds

Voorstraat 2
3628 AH Kockengen
Nederland
Tel. 0346 - 24 25 10
Contactformulier

Nieuws

Aanpassingen in de portefeuille januari

Kockengen 6 maart – Ook deze maand heeft Waardegroeifonds nog een aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo is het belang in SBM Offshore en Petroleo Brasileiro SA kortweg Petrobras uitgebreid en is in Vale SA een eerste belang genomen. Verder is er wat bescherming gekocht op Aperam en Arcelor Mittal in de vorm van geschreven calls en is de positie in Philips en Aalberts Industries wat teruggebracht.


Na vorige maand het belang wat terug te hebben gebracht in Philips kwam het bedrijf eind januari met de jaarcijfers. De cijfers bevatte geen verrassingen, maar het bedrijf bleef voorzichtig over de toekomstige winsten en omzet. Om deze reden is besloten om het belang wat verder af te bouwen.
Een ander fonds dat deze maand in het oog sprong was SBM Offshore. Het fonds gaf gedurende de maand januari een tweede winstwaarschuwing over het te bouwen platform Yme in Noorwegen. Het opleveren van het platform wordt vertraagd en dit zal druk geven op de winstgevendheid. De verwachting is dat dit alleen bij dit project geldt. Daarentegen is de orderportefeuille van SBM Offshore goed gevuld en zal de olieservice sector blijven groeien in de toekomst. Waardegroeifonds is positief gestemd over de olieservice sector in het algemeen en over SBM Offshore in het bijzonder. Om die reden is een grotere positie in het fonds genomen.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Klik hier